vrijdag 25 april 2014

Eigen logo

Voor deze oefening kregen we de opdracht om een eigen logo te ontwerpen.
Dit zijn mijn resultaten:




2 opmerkingen:

  1. Dag Lore,

    ik vind dat je ontwerpen zeker getuigen van heel wat creativiteit, leuke ideeën!

    Het enige dat me meteen opvalt is dat je meer richting een typografische vormgeving van je naam hebt gewerkt dan echt logo-ontwerp. Op zich is daar ook niets fout mee natuurlijk,logo's kunnen zeker ook lange woorden of namen bevatten :)
    Ik denk dat werken met initialen of figuren je logo er sneller voor zorgt dat mensen zich dit zullen achteraf herinneren.

    Voor de rest heb ik niet meteen opmerkingen, volgens mij heb je voldoende geëxperimenteerd met het programma en begrijp je het ook. Dit is natuurlijk het belangrijkste van de hele opdracht (volgens mij toch).

    Je kleurkeuzes spreken me ook aan! Niet saai en op veilig gespeeld :)

    De laatste is mijn persoonlijke favoriet, mooie positie van de woorden en ik vind ook dat het bij je past; wat uiteindelijk ook niet onbelangrijk is.

    Simpele, duidelijke en aantrekkelijke ontwerpen. Echt goed werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke, gevarieerde ontwerpen, Lore! De tweede is m'n favoriet: een stevig lettertype, goed geplaatst, en ook de kleurencombinatie werkt. Puik! Het driehoekje dat uit de rij springt, maakt het een dynamisch en pittig geheel.

    Bij het eerste logo vind ik het een mooie vormgeving, maar een spijtig kleurgebruik. Het lijken waterdruppels en dat associeer ik met regenbuien, tranen, lekken in huis ... Niets vrolijks. Misschien kun je dat bijwerken en je logo dan linken aan een bedrijfje: kleurrijke druppels voor een muurschilder of oker/geel/honing-tinten voor een imker?

    Je laatste logo is speels en creatief, leuk dat je de kapitalen benadrukt en algemeen zorgt voor een goede plaatsing in beeld. Wel de 'braafste' van de drie, lijkt me eerder geschikt voor een soort officiële uitnodiging (voor een serieuze bedoening) ((of iets met klassieke muziek)) (((jij die aangekondigd wordt in het programmaboekje van het nieuwjaarsconcert dus))) ((((en eigenlijk lijkt het alleen maar 'braaf' als ik het naast de andere twee logo's zie, vind het echt wel mooi en sierlijk))))

    Je logo's bewijzen echt wel dat je al vlot overweg kan met Photoshop.
    Conclusie: ik plaats hier een imaginaire 'vind ik leuk' klik en ga maar voor je tweede logo!

    BeantwoordenVerwijderen